- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“А я просто українка, україночка!”

Ну, хто, мовляв, у селах полтавських не співає?!
Та коли голос малої артистки почули працівники місцевого відділу культури, одразу ж запропонували їй взяти участь у традиційному святі "Пісенне джерело", яке щорічно відбувається на Глобинщині. І вона заспівала! Та так, що здивувала всіх!
– І там не обійшлося без курйозів, – згадує Ірина Олександрівна. – Люди не вірили, почувши Наталчин голос, що це співає дитина! Говорили, що дуже багатий і насичений тембр.
Ось із цього моменту й розпочалася пісенна стежка юної співачки.
Коли її голос почула свого часу Раїса Опанасівна Кириченко, то жартома сказала: "Ну що, Наталю, мабуть, мені вже пора й на пенсію, бо є ти?!" Мале дівча, якому тоді ледь виповнилося шість років, серйозно відповіло: "Я подумаю!"
Той випадок у родині Шинкаренків згадують і досі. І вважають, що Раїса Кириченко благословила Наталю на те, аби дівчинка щедро дарувала людям свій талант.
П'ятикласниця Наталя Шинкаренко брала участь уже в декількох сотнях концертів, побувала в Полтаві, Києві, в усіх обласних центрах України. Нещодавно її голосом захоплювалися учасники традиційного обласного свята в Бузковому гаю на Диканщині.
Ірина Олександрівна розповіла, що костюми для Наталки с%E

Print Friendly, PDF & Email [1]