- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ідучи до майбутнього

Їхні вчителі чекали їх також на вулиці – у приміщенні школи були інструктори та педагоги, яким доручено стежити за порядком у класах. Згідно з правилами роботи випускників перевірятимуть навіть не у своїй області: в Україні створено 28 пунктів для їх перевірки.
Офіційні результати будуть відомі не пізніше 30 травня, але кожен із випускників уже має змогу сам перевірити за матеріалами в Інтернеті, наскільки правильні були його відповіді.
Юлія Макусинська із НВО љ14 зізнається:
– Не дуже складно було, я гадала, що буде важче. Організація тестування мені сподобалася, в класі тихо було. Хоч були питання, над якими треба думати.
– А просто вгадати відповіді можна? Чи все-таки знання завдяки тестам добре перевіряються?
– Перевіряються. Ну, якщо пощастить, можна і вгадати. Але краще знати. Мені така форма оцінювання подобається більше, ніж іспити.
З Юлею згодні і її однокласники.
– Ще жодна дитина не вийшла й не сказала, що було дуже складно, що не виконали роботу. Всі добре готувалися. Ми теж задоволені – бачимо очі усміхнених дітей. Тестова перевірка для нас – нова форма, але все-таки виправдана, життя ж не стоїть місці, а світова практика підтверджує, що вона – прогресивна, – говорить учителька української мови та літератури ЗОШ љ37 Надія Авраменко.
Print Friendly, PDF & Email [1]