- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Як витрачено державні кошти

Отже, із загального фонду для роботи управлінців області торік було витрачено майже 68 мільйонів гривень та із спеціального – понад 2 мільйони. Це трохи більше 4% від видатків, виділених місцевим державним адміністраціям у цілому по Україні. Водночас Володимир Шапошніченко наголосив, що видатки на утримання місцевих державних адміністрацій складають лише 1,1% в загальному обсязі видатків Держбюджету України на 2007 рік.
У структуру Полтавської облдержадміністрації входять 145 установ – апарат облдержадміністрації, обласні управління, райдержадміністрації. Загалом штат працівників затверджений у кількості
2,8 тис. чол. Їхня середня зарплата торік становила 1910 грн.
Найбільше коштів – 82,4% – було витрачено на оплату праці. Видатки на господарське утримання (придбання меблів, канцтоварів, оплата тефонного та телекомунікаційного зв’язку, утримання транспорту тощо) склали 14,2%, а оплата комунальних послуг і енергоносіїв – 3,4%.
Торік 18 райдержадміністрацій були забезпечені автотранспортом. Їм придбали авто марок “Ланос” чи “Волга” по 50–56 тис. грн. Цього року автомобілі придбають ще Лохвицькій і Козельщинській райдержадміністраціям, таким чином управлінці будуть повністю забезпечені автотранспортом. Чого не скажеш про пальне, бо видатки на нього залишаються вкрай низькими. Щоправда, зазначив Володимир Шапошніченко, із другого півріччя цього року вони будуть суттєво збільшені.
У поточному році асигнування на утримання облдержадміністрації збільшаться на 50%, але коштів потрібно вдвічі більше, наголосив начальник головного фінансового управління. І не лише у зв’язку з підвищенням заробітної плати та подорожчанням комунальних послуг. А й через необхідність проведення ремонтів у райдержадміністраціях. Бо деякі з них не ремонтувалися десятиліттями, меблі придбано ще до 1990 року. Контраст у порівнянні з нинішніми фешенебельними офісами разючий, йшлося під час прес-конференції. Щоправда, цього року запланований ремонт у п’яти райдержадміністраціях, кожній виділять по 150 тисяч гривень.

Print Friendly, PDF & Email [1]