- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Хто не посіяв, не буде збирати

Із майже 1400 гектарів ріллі більше 400 га – під кормовою групою, понад 300 га – під багаторічними травами. Тут вирішили всі площі багаторічних трав підживити, перезимували вони непогано, як і озимина. Усі 310 гектарів мають задовільний стан. Ранніх зернових посіяли 374 га.
Старанно трудилися на сівбі механізатори підприємства. Серед кращих тут називають Миколу Гельдиша, Олександра Полапу, Олександра Яківця, котрі працювали на сівальних агрегатах. Культивували грунт Володимир Жаботинський і Володимир Ворона, на підживленні зайняті Григорій Ландар та Роман Литовченко, закривав вологу Сергій Тютюнник.
– Пальне ми закупили у грудні минулого та в січні нинішнього року, його вистачить на посівну і на комплекс догляду за посівами, – пояснює директор СТОВ “Андріївка” Павло Мороз. – Минулий рік для нас був досить вдалим – цінова політика сприяла,  держава віддала всі дотації, і погода була на нашому боці. Усе, що залежало від наших працьовитих людей, було зроблено. Також за рахунок прибутків ми придбали два нових трактори МТЗ, комбайн “Дон-1500”, ще один капітально відремонтували, для підвезення працівників купили автомобіль “Газель”, півтора мільйона гривень потратили на придбання різного причіпного інвентарю. Майже на 200 тисяч гривень закупили мінеральних добрив, насіння (лише елітного соняшнику – на 120 тисяч), забезпечили господарство на повну програму вирощення всіх сільськогосподарських культур за інтенсивною технологією засобами захисту рослин. Тобто підготувалися до весни старанно, тепер лише доброї погоди та теплих дощів – і матимемо надію на хороший урожай.

Print Friendly, PDF & Email [1]