- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спорт

За “Ворсклу” в цій зустрічі виступали: Долганський, Даллку, Маркоскі, Кравченко, Цуррі, Главіна, Медведєв, Чичиков (Янузі, 65), Чижов, Ярмаш, Єсін.

Поповни ряди олімпійців
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

Під таким девізом у полтавському басейні “Юність-1” ФСТ “Україна” відбулися змагання з плавання. На спартакіаду України серед дитячо-юнацьких товариств до Полтави з’їхалися понад 150 кращих плавців республіки.
Наші земляки вибороли п’яте місце. В особистому заліку Даша Дем’янова перемогла у запливах на 200 та 400 метрів вільним стилем, а на 50 та 100 метрів виборола “срібло”. У цьому ж стилі Олександр Загнієнко на дистанції 50 метрів був другим. Дві бронзові нагороди у Вадима Цакуна – на дистанції 100 метрів брасом та 200 метрів на спині. “Золото” та “бронзу” здобула команда “Юність-1” і в двох комплексних запливах, у яких брали участь Микита Усов, Олександр Жорнік, Максим Старателев та Олександр Загнієнко.
Готували полтавських плавців до змагань тренери Ірина Котелевська та Олександр Кречетов.

Спортивний калейдоскоп

31 травня – 1 червня на трасі в Патлаївці поблизу Полтави пройде ІІІ етап чемпіонату України з мотокросу. Нараду з підготовки до цього спортивного дійства провів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк. Уже сформовано робочу групу, до якої увійшли керівники дотичних управлінь і відомств.
Незабаром прилеглу до траси територію облаштують та очистять від сміття, придбають спеціальну сітку для огородження небезпечної зони, проведуть інші організаційні заходи.
Загалом же протягом двох днів уболівальники побачать змагання 120 гонщиків у групі «А», 100 учасників молодіжного чемпіонату. Ще 50 спортсменів поміряються силами у змаганнях на мотоциклах з колясками, повідомляє прес-центр управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.
* * *
Обласна рада фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” провела змагання з офіцерського триборства: стрільби з пістолета Макарова, плавання на 100-метрову дистанцію та бігу на 1000 метрів, у яких взяли участь 23 команди.
У підсумку в командному заліку перемогли офіцери Кременчуцького міського управління МВС, другими були працівники головного управління МВС України у Полтавській області, а на третьому місці – працівники управління Служби безпеки України.
* * *
У шахово-шашковому клубі фізкультурно-спортивного товариства “Україна” в залік V обласної спартакіади працівників охорони здоров’я з шахів змагалися 28 чоловіків та 26 жінок.
Як повідомила головний суддя Тетяна Бабіч, переможцями серед чоловіків стали майстер спорту України, електромонтер Полтавського госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни Дмитро Штанько, працівник Української медичної стоматологічної академії, суддя республіканської категорії Микола Олійник та фельдшер станції “швидкої допомоги” м.Полтави Юрій Кобіков.
Серед жінок кращими були співробітниця Української медичної стоматологічної академії Тетяна Бурцева, працівниця Миргородської центральної районної лікарні Катерина Селюк та лікар-кардіолог обласної лікарні Наталія Перепелиця.
Фінальні змагання відбудуться у кінці серпня у Біликах Кобеляцького району.

Print Friendly, PDF & Email [1]