- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Навіщо вдома такий арсенал?

У його гаражі під час огляду виявлено та вилучено тротилову шашку, два циліндрових предмети з написом “Т-400 Г шашка детонатор”, 7 електродетонаторів із проводами для тротилових шашок, п’ять бікфордових шнурів, близько 50 патронів  5,6 мм, пістолет кустарного виробництва 5,6 мм та 18 мисливських патронів 12-го калібру. Зі слів старшого дільничного Автозаводського райвідділу міліції Олександра Луценка, встановлено, що підозрюваний раніше працював у одному з кар’єрів, все вищевказане,  як сам говорить, узяв там і нібито не збирався використовувати.
Речові докази направлено на експертизу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.  
Певно, не зайвим буде ще раз нагадати власникам зброї  та боєприпасів: якщо не маєте передбачених законом дозволів, то необхідно добровільно здати весь наявний арсенал у дозвільні системи  райвідділів міліції, щоб не  нести за це кримінальної відповідальності.

Print Friendly, PDF & Email [1]