- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Ці факти було наведено на засіданні розширеної ради територіального управління Держгірпромнагляду по Полтавській області. Начальник територіального управління Борис Галушко проаналізував причини виробничого травматизму і поставив відповідні завдання перед керівниками підрозділів та інспекторами теруправління Держгірпромнагляду.
На засіданні відбулася принципова розмова про нинішню ситуацію з охорони праці в різних галузях, зокрема – в газовому, ліфтовому господарствах, на будівництві й транспорті, в машинобудуванні, АПК. Було визначено перспективи в роботі територіального управління.

Досвід примножується знаннями

Щорічно школа підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів агропромислового комплексу, що функціонує на базі аграрного коледжу управління і права ПДАА, здійснює підготовку більше трьохсот спеціалістів із сільськогосподарських підприємств та районних управлінь агропромислового розвитку.
Значну допомогу в методичному та кадровому забезпеченні щодо реалізації навчально-тематичних планів з підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів АПК надає головне управління агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації. А входження коледжу в структуру Полтавської державної аграрної академії дає можливість залучати науково-педагогічний потенціал вузу для проведення лекцій та практичних занять.
Особливою популярністю у слухачів користуються заняття в комп’ютерних аудиторіях коледжу, лекції з етики і психології ділового спілкування та особливостей вживання української мови в ділових текстах.
Слід також додати, що в зазначеній школі працюють і курси з підготовки майбутніх абітурієнтів вузів.

"Ти зможеш, якщо зміг я"

Півтора місяця на Полтавщині тривала всеукраїнська акція "Ти зможеш, якщо зміг я". У ній були задіяні вихованці шкіл-інтернатів. У цих закладах проводилися естафети "Веселі старти", рухливі ігри, настільний теніс, волейбол та футбол. Змагання відбулися у полтавських школах-інтернатах љ 1 та імені Н.К.Крупської, кременчуцьких – школі-інтернаті імені А.С.Макаренка та притулку для неповнолітніх "Промінь", спецшколі-інтернаті для дітей із вадами слуху м. Миргорода. Загалом в акції взяли участь 378 дітей.
Учасники змагань отримали в подарунок м'ячі, футболки, бейсболки та інші призи від організатора акції – обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх".

Куди “пливла” контрабандна риба?

Працівники Полтавської митниці в лютому нинішнього року порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України. Справу порушено за фактом контрабандного ввезення службовими особами одного з українських підприємств протягом 2004 року на митну територію нашої держави вантажу (риби свіжомороженої) загальною вартістю майже 2,5 млн грн.
Працівники служби боротьби з контрабандою та митної варти Полтавської митниці в ході перевірки встановили, що зовнішньоекономічні операції з товаром проводилися на підставі контракту, укладеного між українським та зарубіжним підприємствами. Згідно з отриманою від іноземних митних органів інформацією встановлена значна розбіжність у вартості товару, що була зазначена в документах, які надавалися митним органам двох держав.
Таким чином, при переміщенні через митний кордон України та при митному оформленні в Полтавській митниці товару службові особи українського підприємства подали документи, що містили неправдиві дані.
На даний час справа передана до органів слідства.

Print Friendly, PDF & Email [1]