- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сучасні проблеми ветеринарної медицини

– Протягом 10 останніх років ми готуємо фахівців із ветеринарії, але потреба в них не зменшується. Ось і цього року в області є потреба в молодих спеціалістах цієї галузі, – зазначив, відкриваючи роботу конференції, ректор академії Віктор Писаренко.
Застосовуючи набутий досвід і кращі розробки та надбання науки, полтавські лікарі ветеринарної медицини досягли вагомих успіхів, наголосив начальник управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій. В області додатково створено майже 400 робочих місць, значно знизився рівень захворюваності худоби.
Присутні на зібранні прослухали цикл лекцій про методи діагностування захворювань у тварин і птахів, ефективність застосування вітчизняних пробіотиків, на інші фахові теми, які прочитали науковці Національного аграрного університету (м. Київ), Сумського, Львівського та Луганського національних аграрних університетів, полтавських спеціалізованих закладів.
Підсумки першого етапу конкурсу серед студентів ПДАА на здобуття стипендії ЗАТ НВАП “Новогалещинська біофабрика”, єдиного в Україні підприємства із виробництва ветеринарних препаратів, підбила генеральний директор товариства Тетяна Нестеренко. За підсумками конкурсу шість студентів вузу отримуватимуть по 100–200 гривень стипендії від ЗАТ НВАП, а переможці наступного, другого, етапу конкурсу отримають по 800 гривень стипендії.

Print Friendly, PDF & Email [1]