- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гра поза межами закону

У рамках проведення спеціальних заходів, спрямованих на попередження та виявлення порушень у сфері надання розважальних послуг, співробітники кременчуцького підрозділу податкової міліції УПМ ДПА у Полтавській області встановили, що бізнесмен створив на території міста досить розгалужену інфраструктуру розважальних об’єктів, до складу якої входили два спеціалізованих ігрових клуби та кілька десятків гральних автоматів різних типів, розташованих у кількох загальних торговельних закладах.
Як з’ясувалося, бізнесмен не лише не мав патентів на кожну одиницю технічного устаткування грального характеру та дозволів на їх розміщення, як того вимагає чинне законодавство, але й не отримував ліцензії на право надання послуг у сфері розважального бізнесу. Відповідно грошові надходження від цієї досить прибуткової справи абсолютно ніде, за винятком хіба що “тіньової” документації, не оприбутковувалися.
Водночас, перевіряючи вказані об’єкти, податківці також установили непоодинокі факти неліцензованої торгівлі в цих закладах лікеро-горілчаними та тютюновими виробами.
За результатами проведених відпрацювань описано та вилучено 47 гральних автоматів, кілька більярдних столів та рулетку. Загальна вартість устаткування – більш ніж півмільйона гривень.
Порушення аналогічного характеру були виявлені  й у діяльності іншого суб’єкта господарювання – кременчуцького товариства з обмеженою відповідальністю, власники якого, не маючи на те абсолютно ніяких законних підстав, встановили гральні автомати у кількох торговельних та розважальних закладах наддніпрянського міста.
Як і в попередньому випадку,  29 гральних автоматів, які належали їм, загальною вартістю майже 180 тисяч гривень описано та вилучено. Зібрані матеріали передані на розгляд судових органів для прийняття остаточного рішення згідно з нормами чинного законодавства.
Заходи з детінізації сфери грального бізнесу на Полтавщині тривають.

Print Friendly, PDF & Email [1]