- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Час вибрав нас”

Тетяна Корост показала гостям нещодавно обладнаний міні-комбікормовий завод, молочнотоварну ферму та суперсучасний доїльний цех. Сьогодні сільгосппідприємство налаштоване на створення закритого циклу виробництва, тут планують торгувати не сировиною, а лише готовою продукцією. Для цього будують ковбасний цех та молокопереробний завод, приміщення колишнього комбікормового заводу переобладнали під виробництво круп та олії. А незабаром за сприяння районної влади у районі планують створити асоціацію виробників сільгосппродукції і випускати продукти харчування під торговою маркою “Котелевська”. Вони, зазначила Тетяна Корост, будуть найвищого гатунку, винятково з натуральної сировини.
Як відомо, велику увагу підприємство приділяє соціальній сфері. Гості відвідали медамбулаторію та дитячі освітньо-виховні заклади. Один із них – інтернатного типу, тут виховують дітей, батьки яких не в змозі повноцінно про них піклуватися. На час відкриття дитсадка таких дітей було 20. За два роки залишилося 10. Тетяна Михайлівна пишається тим, що допомогла дітям повернутися в сім’ї. Екскурсія не залишила байдужим жодного гостя. Вони активно ділилися враженнями від побаченого, ставили низку запитань, порівнювали із сільгосппідприємствами своїх районів.
Опісля делегація воїнів-“афганців” вшанувала пам’ять загиблих у тій неоголошеній війні – до підніжжя пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам у центрі Котельви лягли червоні гвоздики.
Зустріч керівників області й району з воїнами-інтернаціоналістами продовжувалася тепло і невимушено. Були спогади про ті буремні роки, були авторські афганські пісні під акомпанемент гітари, було підбиття підсумків роботи Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану за рік, що минув.
Голова обласної ради Олександр Удовіченко наголосив:
– Такі мужні люди, як воїни-інтернаціоналісти, безумовно, не могли загубитися у сьогоднішньому житті. І черговим підтвердженням цього є активна позиція спілки ветеранів Афганістану в нас на Полтавській землі. 15 лютого – дата і святкова, і водночас сумна. Це день пам’яті тієї великої мужності радянських воїнів, які виконували свій обов’язок перед державою. Сьогодні ми змінили формат традиційних зустрічей. І побачивши, як ефективно працює сільськогосподарське підприємство, очолюване депутатом обласної ради, Героєм України Тетяною Корост, наші земляки розуміють, що є значний поступ у розвитку економіки. І що є люди, котрі навколо себе можуть згуртувати колективи заради досягнення спільної мети – добробуту наших громадян.
Ці мужні люди, які пройшли пекло війни, їхній досвід сьогодні є основою, спираючись на яку, треба виховувати молодь і можна говорити про завтрашній день. Важливим є питання  соціального захисту воїнів-“афганців”, до його вирішення треба підходити комплексно. Той, хто хоче працювати, повинен мати роботу і гідну зарплату. Влада повинна цьому сприяти, цим ми сьогодні й займаємося. Потрібна фахова медична допомога. Для цього треба задіяти всі можливості, в тому числі й бюджетне фінансування.
Олександр Удовіченко вручив Почесні грамоти обласної ради активним представникам обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану та активістам територіальних громад – депутату Київської районної у м. Полтаві ради Геннадію Артеменку, голові  Котелевської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, депутату селищної ради Миколі Дрюку, головам районних організацій Української спілки ветеранів Афганістану: Чутівської – Миколі Балясному, Великобагачанської – Володимиру Галенку, Гребінківської – Валерію Школяру, Мусіївському сільському голові Хорольського району Григорію Решті.
Голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, депутат обласної ради Валерій Корчуков зазначив, що із війни в Афганістані не повернувся 81 наш земляк, наймолодшому було 18 років. Уже після війни більше 400 полтавських родин залишилися без годувальників. Українська спілка ветеранів Афганістану до 20-ї річниці виведення військ із Афганістану, яку відзначатимемо наступного року, оголосила естафету пам’яті, що проходить під девізом “20-й річниці – 20 корисних справ”. Полтавці активно долучаться до цієї акції, щоб підтримати воїнів-“афганців” та їхні родини.
Вітаючи гостей з річницею виведення радянських військ із Афганістану, Тетяна Корост сказала:
– Найбільший обов’язок кожної людини – бути патріотом своєї держави. І воїни-“афганці” справді довели, що є патріотами. Я переконана, у вас вистачить духу, любові до своєї Батьківщини, щоб, працюючи на нашій землі, показувати гідний приклад, який міг би об’єднати людей і спрямовувати на спільні добрі справи.
Print Friendly, PDF & Email [1]