- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Підприємство займає комплекс площею 50 тис. м2. На ньому працюватимуть 70 фахівців, із них 20 – кувейтці. Зараз тут добувають 200–300 тис. м3 газу на добу з двох свердловин Білоусівського родовища. Та у перспективі планується пробурити 10 свердловин, щоб довести видобуток газу до 1 млн м3 на добу.
Компанія Kuwait Energy Cо працює у 15 країнах світу. Відкриття заводу в Чорнухах – це перший проект кувейтців в Україні.

Конкурс на кращий пам’ятник Гоголівським героям
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

У Миргороді оргкомітет міськради із підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя оголосив черговий конкурс на кращу ідею проекту пам’ятника Гоголівським героям, йдеться на офіційному сайті Миргородської міської ради. Цей пам’ятник планують спорудити біля славнозвісної миргородської калюжі, де буде обладнано також і набережну.
Для участі у конкурсі треба подати ескіз та макет, обгрунтування ідеї пам’ятника, план благоустрою навколо нього та орієнтовну вартість робіт. Конкурс триватиме до 1 липня цього року. Переможцю конкурсу нададуть можливість втілити проект у життя.
До речі, у Миргороді вже реалізований один із проектів у рамках відзначення 200-річчя з дня народження нашого славетного земляка –  споруджений пам’ятник Миргородським козакам. Конкурс на кращий проект цих двох пам’ятників оголошувався одночасно ще у квітні минулого року. Але серед ескізів пам’ятника Гоголівським героям тоді, вочевидь, не знайшлося гідного варіанта.

Зустріч випускників
Олег БЕРЕЗЕНКО
Член НСЖУ

Традиційно на початку лютого до Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату з’їжджаються колишні випускники. Педагогічний колектив радо зустрічає своїх вихованців, які відлетіли у вирій дорослого життя.
В актовій залі випускників щиро вітала заступник директора інтернату Анна Степаненко. Вона розповіла про досягнення та зміни, поділилася планами на майбутнє. Адже інтернатська сім’я у цьому році готується зустріти 50-річчя навчально-виховного закладу.
Було що пригадати і колишнім вихованцям школи-інтернату – перші успіхи і невдачі шкільних років, вчителів та наставників, друзів і шкільний девіз “Завжди і скрізь бережи честь школи-інтернату”. Вони раділи змінам, що сталися у навчальному закладі за останні роки. Тут оновлені класи – з сучасними меблями та технікою, комп’ютерні класи з інтерактивними дошками, комфортабельні кімнати в гуртожитку, затишна їдальня.
Нинішні учні подарували своїм старшим товаришам концерт.

Школа молодих лідерів
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

У Кременчуці вперше стартує проект “Школа молодого лідера”, організований Кременчуцьким міським комітетом молодіжних організацій та Молодіжним парламентом Кременчука, повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради. Сюди запрошують студентів  місцевих навчальних закладів, активістів органів студентського самоврядування.  
Щоправда, стати учасниками проекту зможуть не всі бажаючі, адже буде проведено відкритий відбір, аби знайти саме ту молодь, яка має лідерські задатки. Організатори проекту під час навчання планують, аби молодь отримала необхідні знання, що допоможуть їй знайти себе у громадській роботі. Але для отримання сертифіката про закінчення “Школи молодого лідера” потрібно відвідати всі заняття.

Print Friendly, PDF & Email [1]