- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ожеледиця: люди травмуються, комунальники сплять

– Якщо у звичайні дні звернень до травмпункту 50–55 щодня, то зараз, під час ожеледиці, їх більше сотні, – говорить завідуючий травматологічним центром 1-ї міської клінічної лікарні В'ячеслав Соколка. – На базі нашої лікарні цілодобово працює єдиний у Полтаві травмпункт, саме тут сконцентрована практично вся травматологічна допомога. Тож навантаження на лікарів нині дуже велике. Найбільш важкою для них виявилася субота, 26 січня, коли до травмпункту звернулося 106 постраждалих.
Найчастіше, за словами В'ячеслава Соколки, звертаються за невідкладною допомогою люди з переломами кісток, зокрема променевої кістки та шийки стегна, з різаними ранами та забитими при падінні місцями, іншими ушкодженнями. Травмуються здебільшого люди похилого віку.
Лікарі-травматологи нарікають на комунальні служби: саме через їхню недбалість тротуари на вулицях перетворилися на "ковзанки з перешкодами", що й призводить до підвищеного травматизму. Далеко ходити не треба, говорить лікар, навіть вулиці Енгельса та Артема, по яких пацієнти дістаються до лікарні, не посипані піском. Найбільший же рівень травматизму спостерігається в місцях масового скупчення людей – на ринках та зупинках громадського транспорту. Всього з початку року за допомогою у травмпункт звернулися вже понад 1770 чоловік. Протягом 2007 року травматологи надали допомогу майже 23 тисячам постраждалих.
Print Friendly, PDF & Email [1]