- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

І собі, і на продаж

Подружжя “котовбивць” було затримане правоохоронцями, як кажуть, на гарячому – при собі, у сумці, вони мали трьох вбитих котів… Чоловік пояснив, що вони з дружиною не мають постійної роботи, тому, аби вижити, вирішили їсти бродячих тварин. З’ясувалося, що впродовж півроку разом із дружиною вони двічі-тричі на місяць виходили на таке “полювання”. Пояснюють – вбивали лише бродячих котів, проте скарги людей, у яких зникли домашні тварини, свідчать про інше. “Котолови” говорять, що вони вживали м’ясо самі, однак факти суперечать цьому. Михайло Цимбалюк повідомив, що є небезпідставні підозри щодо реалізації м’яса котів під виглядом кролів. Щоправда, інформація, яку надають затримані, не є чіткою і вмотивованою. “Мисливці” за котами плутаються у свідченнях і вказують щоразу інші місця реалізації тушок. Справа тут насамперед у “людському факторі” – неодноразово раніше судимі і чоловік, і дружина останнім часом вели аморальний і асоціальний спосіб життя.
За словами Михайла Цимбалюка, ситуація з “котовбивцями” спонукала правоохоронців до широкомасштабних дій спільно з представниками санепідемслужби.
– Ми відпрацьовуємо ринки, торговельні точки області, насамперед у великих містах, щодо можливого виявлення фактів реалізації будь-якого недоброякісного м’яса чи іншої продукції. Також провадяться заходи зі встановлення підприємців, які купували м’ясо у затриманих. Закликаю тих громадян, котрі мають інформацію з цього приводу, обов’язково повідомити правоохоронцям.
Водночас Михайло Цимбалюк повідомив про прийняте рішення щодо посилення уваги до осіб, які ведуть асоціальний спосіб життя, осіб без певного місця проживання.
– Ми проаналізуємо всю інформацію – де вони живуть, чим харчуються, проведемо дактилоскопію. Вся ця інформація буде спрямована в органи місцевого самоврядування з тим, аби намітити спільну програму дій із протистояння безпритульності й бродяжництву, а відтак – і подібним шокуючим фактам.
Що ж до “котовбивць”, то нині порушено кримінальну справу за статтею 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами), яка передбачає покарання у вигляді грошового штрафу і навіть позбавлення волі. У разі, якщо буде виявлено перекупників та реалізаторів котячого м’яса, їм загрожує значно суворіша міра покарання.
Print Friendly, PDF & Email [1]