- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Разом до здоров’я

Ремонт дитячого відділення на 25 ліжок став завершальним етапом поліпшення умов перебування пацієнтів у районній лікарні. Втім, як зазначив головний лікар Полтавської ЦРЛ Василь Ткаченко, пріоритетним напрямком роботи медичних працівників району залишається в першу чергу надання висококваліфікованої медичної допомоги матерям та дітям. У районі успішно впроваджуються інноваційні технології з надання пологової допомоги, медичні працівники лікарні беруть участь у роботі міжнародного проекту "Разом до здоров'я". У пологовому відділенні лікарні створено індивідуальні партнерські пологові зали, придбано функціональне ліжко "Трансформер". Таких не тільки на Полтавщині, а й в Україні – одиниці. Загалом же медичного обладнання закупили за минулий рік на суму понад один мільйон гривень. Зокрема операційний стіл SU, дихальний апарат "Бриз", електрохірургічний блок, пересувний рентгенапарат, ультразвуковий інгалятор та багато іншого.
– Лише з районного бюджету за минулий рік на потреби лікарні було виділено 300 тисяч гривень, – зазначив голова Полтавської районної ради Олександр Яковенко. – Також за кошти районного бюджету виготовили проект добудови третього корпусу ЦРЛ, адже існуючих площ лікарні катастрофічно не вистачає. Сподіваємось уже цього року розпочати його будівництво.
Заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко та начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак позитивно оцінили зроблене, зокрема зазначивши, що пріоритетом розвитку охорони здоров'я в області й надалі залишатиметься покращення рівня медичних послуг. Щодо фінансування галузі, першочерговими завданнями цього року будуть завершення реконструкції соматичного корпусу обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського, продовження будівництва протитуберкульозного диспансеру.
Print Friendly, PDF & Email [1]