- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Продається … дитина!

З'ясувалося, що ця сім'я "подорожує" більше місяця. Побували у Харкові, Царичанці Дніпропетровської області, Пирятині, Решетилівці (саме тут мати залишала найменшу доньку на три дні у родині циган), а родом вони з Донецької області. Іван Ващенко, оперуповноважений ВКМСД Октябрського райвідділу міліції, говорить, що було встановлено: мати – Лариса – ніде не прописана, але має умовний термін покарання за скоєння крадіжок, є й привід у міліцію за хуліганство.
Лариса заперечувала факт продажу дитини. А старша дочка розповіла, що діти (їх у Лариси четверо) проживають із родичами, а сама вона регулярно п'є. Грошей у них постійно не було. Втім, Лариса пропонувала себе як "живий товар", за що отримувала якісь копійки. Того дня Лариса в черговий раз "залила очі" і хотіла випити ще, тому й стала пропонувати своє дитя за гроші й продавцям торгових точок, і перехожим. Добре, що одна з жінок подзвонила у міліцію і повідомила про подію, бо невідомо, що могло трапитися.
На даний час немовля перебуває в одному з відділень Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні. Лікарі вважають, що стан здоров'я дитини нормальний, але ще буде проведено повне обстеження.
За словами Яни Холодної, єдине, що міліція може зробити у цьому випадку, – направити подання про позбавлення жінки батьківських прав. Хоча цей факт не гарантує тримісячній дівчинці щасливого дитинства…
Print Friendly, PDF & Email [1]