- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Традиції, проблеми, перспективи…

– Поки що в ньому вчаться плавати лише вихованці дитсадка, але, можливо, прийде час, коли в нас буде великий спортивний манеж, де зможуть займатися всі бажаючі. Це одна з наших мрій, – продовжує керівник міста. – Велику увагу приділяємо молоді, позашкільним закладам. Міська рада закупила швейні машини для середніх шкіл, аби дівчата вчилися шити. Дбаємо і про громадську безпеку, співпрацюючи з дільничними міліціонерами. Для них придбано нову форму, пункт охорони порядку обладнано комп’ютерною технікою.
Одна з проблем райцентру – реконструкція очисних споруд. Збудовані 30 років тому, вони давно вичерпали свій ресурс. Для ремонту очисних споруд, каналізаційного колектора, теплотраси тощо були залучені кошти державної субвенції на умовах співфінансування з місцевим бюджетом. 82 тисячі гривень з державних коштів виділено на капітальний ремонт житлових будинків, залучаються і міські ресурси. Дахи двох багатоповерхівок уже покрили сучасними матеріалами, на черзі – інші будинки.
Традиційно в Лохвиці визначають найохайніші садиби та найчистіші двори, нагороджуючи господарів. Цьогоріч відзначені М. Прохоренко, Г. Мех, В.Коцур, О.Бугайова, Т.Хльобас, К.Онацька, Н. Красношапка, Т.Яцюк та інші. Кращою за благоустроєм визнано вулицю Дунаєвського. До речі, пісням цього композитора-земляка, ім’ям якого названі вулиця і місцева музична школа, присвячений мистецький фестиваль “Веселий вітер”, що проходить у Лохвиці.
У місті є й чимало інших цікавих традицій. Одна з них – підбивати підсумки щорічного рейтингу популярності “Лохвичанка-2007 “Золота вежа”. Лауреатом цього престижного змагання відразу у двох номінаціях “Підприємець року” та “Спонсор року” стала Тетяна Зрібняк як багаторічний спонсор дитячих закладів, змагань і міських свят. Крім цього, вона виграла тендер на постачання продуктів у міські дитсадки і школу № 3. Кращим лікарем року названа завідуюча терапевтичним відділенням районної лікарні Леся Костюк, учителем року – вчителька школи №3 Ірина Дмитрієва. У різних номінаціях також перемогли керівник відділу освіти райдержадміністрації Любов Кірієвська, головний казначей районного управління держказначейства Ірина Олексенко, підприємець Ніна Марченко, організатор молодіжних заходів Тетяна Даценко, засновник танцювального колективу “Вернісаж” Олена Корякіна, учитель фізкультури гімназії № 1 Ольга Рудницька. Всі переможці нагороджені пам’ятними відзнаками і призами. Серед активістів добрих громадських справ – чимало підприємців. Скажімо, Павло Ярмоленко постачає продукти до міських шкіл, Анатолій Сушко за власні кошти впорядкував звалище побутових відходів, Віктор Мельник допомагав у будівництві басейну.
 – Якби нам ще залучити спонсора для спорудження багатоквартирного будинку, як у великих містах, – додає Надія Солонець. – З житлом у нас є проблеми. Взагалі ж треба вирішувати проблему будівництва соціального житла, адже на черзі в міськраді зараз перебувають 250 осіб. Надаємо житло лікарям, які приїздять до нас на роботу за направленнями, у будиночках так званого “фінського селища”, що колись споруджувались як тимчасові. Нині газовики купують для своїх працівників нові квартири, а старі продають у міську раду. Таким чином звільняється частина житлового фонду, та цього, звісно, замало для потреб міста.
Print Friendly, PDF & Email [1]