- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обговорено актуальні питання

У спільних засіданнях, які вели голови комісій Валерій Капленко, Іван Момот, взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступники голови обласної ради Володимир Марченко, Петро Ворона, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Надія Мякушко, начальники обласних управлінь і служб.

Про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2007 року депутатів поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. За доходами (без врахування трансфертів з Держбюджету) обласний бюджет виконано в сумі 167,6 млн грн, що становить 52,1% до плану на рік. До загального фонду обласного бюджету надійшло 136,8 млн. грн., що на 37,8% більше, ніж за відповідний період минулого року. До спеціального – 30,8 млн грн, або 59,5% річних планових показників.

У контексті питання про затвердження обласної Програми підтримки сільської школи на 2007 рік депутати звернули увагу на те, що в програмі враховано потреби шкіл лише 11 районів. Відтак рекомендовано відхилити даний проект та підготувати новий. Водночас, зважаючи на необхідність проведення невідкладних ремонтних робіт у ряді закладів освіти, визнано за доцільне профінансувати їх за рахунок інших джерел.

Питання про погодження надання спеціальних дозволів дочірній компанії "Укргазвидобування" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку окремих нафтогазоносних родовищ Полтавщини, на пропозицію голови обласної ради Олександра Удовіченка, вирішено розглянути на сесії за умови перерахування компанією, до початку пленарного засідання, коштів відповідно до угоди на фінансування об’єктів соціальної сфери області.

Обговорюючи питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2007 рік, голова постійної комісії Володимир Гришко вніс пропозицію вишукати 500 тис. грн для фінансування житлового будівництва на селі під програму "Власний дім", голова постійної комісії Іван Гальченко – передбачити 208 тис. грн на ремонт теплогенераторних, систем опалення, покрівель та приміщень сільських шкіл Кременчуцького району, голова постійної комісії Леонід Куроєдов – виділити близько 3 млн грн для укомплектування сучасним лікувально-діагностичним обладнанням соматичного корпусу обласної клінічної лікарні ім. М.В.Скліфосовського.

Дискусію серед учасників зібрання викликала пропозиція облдержадміністрації виділити 650 тис. грн на придбання автобуса для обласної філармонії. На думку депутата Валерія Головка, голови комісії Володимира Гришка, витрати на придбання автобуса не є сьогодні першочерговими. Протилежну точку зору висловили голова постійної комісії Іван Гальченко, депутати Іван Близнюк, Олександр Коваль.

Зважаючи на труднощі з використанням в області субвенції з Державного бюджету, заступник голови обласної ради Володимир Марченко вніс пропозицію – рекомендувати облдержадміністрації підготувати проект Звернення до Кабінету Міністрів України про внесення змін до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" в частині спрощення умов процедури проведення тендера.

Щодо питання про протест прокурора області на рішення двадцять шостої сесії обласної ради четвертого скликання від 31.03.2006 р. "Про надання в користування мисливських угідь" рекомендовано протест прокурора задовольнити частково, зокрема, обласній громадській організації "Мисливсько-рибальське товариство "Кречет" пропонується до кінця поточного року зібрати відповідні погодження власників та користувачів земельних ділянок.

Депутати одностайно підтримали проект рішення про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України про передачу до спільної власності територіальних громад області цілісного майнового комплексу мототреку в с. Розсошенці Полтавського району. На переконання депутата Івана Близнюка, позитивне вирішення цього питання сприятиме ефективному використанню майнового комплексу мототреку та відкриє перспективу відродження мотоспорту на Полтавщині.

Print Friendly, PDF & Email [1]